NAGY GÉPSZERVIZ BUDAPEST STIHL VIKING BOSCH MAKITA FLEX

Stihl Viking Bosch Makita Flex Szerviz Javítás Profi Ipari Gép és Alkatrész

Milyen lánc kell a gépemre?

STIHL LÁNCOK TANÁCSADÁS

 PD3 vidiás lánc bemutató, érdemes megnézni!

 

 

 

 

 lancmeretek.png

 

 

 

 lanctip.png

 

 

 

 szemszam.png

 

 rollmatic.png

 

Lánc reszelő méretek:

 

fureszlanc_reszelo_meretek.png

 

Milyen lánc kell a gépemre?
STIHL méretek:
Ahhoz hogy meg tudjuk határozni, hogy milyen Stihl fűrészlánc jó a láncfűrészre, ismernünk kell a fűrészlánc felépítését.

 

Milyen elemekből áll a fűrészlánc?
•    Ezeknek a fűrészlánc alkatrészeknek méreteit kell tudnunk ahhoz, hogy biztosan megfelelő fűrészlánc kerüljön a láncfűrész vezetőlemezére.
A fűrészlánc adatainak megállapítása.
3 adat kell egy fűrészlánc kiválasztásához:
Hány szemes a fűrészlánc?
•    Számoljuk meg a háromszögletű szemeket a láncon.
•    Vigyázat, a vágóél nem számít bele!
•    A leggyakoribb szemű fűrészláncok a teljesség igénye nélkül: 44, 50, 55, 60, 66, 72 szem
Milyen a fűrészlánc szemvastagsága?

•    Egyes láncvezető lemezeken ez az adat meg is található, csak le kell olvassuk.

•    A Stihl fűrészlánc láncszemén is megtalálható, nemcsak a láncvezető lemezen.
•    A fűrészlánc mindegyik láncszemén, de csak az egyik oldalon található egy szám. Ha ez 1-es, akkor az a fűrészlánc 1,1mm vastag, ha 3-as akkor 1,3mm-es a fűrészlánc ami a láncfűrész gépünkön van, és így tovább.
Hány colos a fűrészlánc?
•    Négy fűrészlánc méret van fogalomban Magyarországon. Ezek a 3/8”( 9,32 mm) és a 0,325” ( 8,25 mm) –os fűrészláncok./-megjegyezzük az egyik,méret, ismerősün jelzése alapján: 3/8" - 9.525 mm köszönjük a megjegyzést, közzé tettük!-/
•    Van még két fűrészlánc méret. Ezek az 1/4” és a 0,404”  fűrészláncok.
Most már könnyedén megvásárolhatjuk a megfelelő Stihl fűrészláncot a láncfűrész gépünkre.

 

Az 1/4" lánc az akkumulátoros gépekre valók

A 3/8" 1.3-as láncok a házi felhasználoknak ajánlott

A 0.325" és 0,404" profi felhasználoknak.

 
Hány szemes, milyen vastag és hány colos a fűrészlánc amit keresünk?
Stihl fűrészláncot mindenféle, fajta láncfűrészre tudunk adni. A fűrészlánc adatait a csillagkerék és a láncvezető határozza meg.

 

Ha kérdésed merűlne fel szivesen válaszolok:0670/272-55-63

 

fureszlanc.jpg

 

Tanácsadás-Tippek-Érdekességek:

Baráti árak

STIHL alkatrész online

Nagy gépszerviz Budapest

Tel: 0670/272-55-63

 e-mail: nagygepszerviz1@gmail.com

 


 

 Érdekességek.       Stihl Innováció.

 Stihl gépek alkalmázások:

Mit jelentenek a Stihl láncfűrész leírásában felsorolt kifejezések?>>

 Az oldal közepén találod!

 

 duro.png

 

A kopásálló fűrészláncok:

Vidiás láncok: PD3 RD3

Speciális láncok(betonvágó GS-461):

Speciális láncokról érdeklődj telefonon:

0670/272-55-63

 

"Példaszerű műszaki fejlesztések és magas szintű gyártási technológia jellemzik a STIHL fűrészláncokat. A vágófogak króm-nikkel-acél ötvözetből készültek és így hosszabb időn keresztül garantálják a helyes bevágást - anélkül, hogy a lácot utóélezni kellene. A csuklófuratok finommegmunkálása csökkenti a súrlódást és ezáltal a láncok kopását. A nagy szakítószilárdság a szegecsszáraknak egy 10.000 watt teljesítményű nagyfrekvenciás térben való edzéssel érhető el. Felrakás előtt minden láncot (a PMN lánc kivételével) egy meghatározott húzóterheléssel meghúzunk, miáltal az első üzemeltetés során keletkező belógás mérsékelhető.
Az olajtakarékos STIHL Ematic-rendszer vagy a kopáscsökkentő STIHL Oilomatic-kenőrendszer, gondoskodnak a STIHL motoros fűrészek gazdaságos üzemeltetéséről"

 


 

A STIHL Ematic-rendszer:

A STIHL Ematic rendszerrel csökkenthető a lánckenőolaj felhasználás. A rendszer egy Ematic vezetőlemezből, Oilomatic fűrészláncból és egy mennyiségszabályozású, ill. egy csökkentett szállítású olajszivattyúból áll. Ezen egységek összehangoltsága eredményként jut a lánckenőolaj veszteségmentesen oda, ahol éppen szükség van rá. E rendszerrel a vágókészlet hosszúságának és a fa fajtájának megfelelő lánckenőolaj szállítási mennyisége 50 %-kal csökkenthető.

 

Az Oilomatic kenőrendszer:

Ez a rendszer gondoskodik arról, hogy kissebb legyen a súrlódás és a kopás, így az egész vágókészlet élettartama meghosszabbítható. A meghajtó tagokban lévő finom olajcsatornák felveszik a vezetőlemez hornyában lévő olajat, ezt gyorsan és egyenletesen leadják a lánccsuklókra és a vágófogak futófelületeire. A legtöbb Oilomatic fűrészlánc még kenőolaj- tárolóval is rendelkezik, amely biztosítja, hogy mindig elegendő lánckenőolaj jusson a különösen igénybevett vezetőlemez kritikus felületeire

 


 

Szervíz és kopásjelzések:

 
A STIHL fűrészláncok vágófogait beütött jelzésekkel látták el, amelyek a kopás mértékét jelzik, így segítséget nyújtanak a fűrészláncok élezésénél (PMN-nél nem)

 

A Picco Mini és Picco Micro, Picco Micro Mini Comfort 3 fűrészláncok:

Mindkét alacsony profilú fűrészláncot speciálisan a könnyű motoros fűrészekhez, valamint magassági gallyazókhoz fejlesztették ki. A Picco Mini mindenekelőtt a hobbi területen nyer alkalmazást, a Picco Micro a gyenge faállomány kivágásához is használható. A Picco Mini (PMN) különösen csekély visszaütési tulajdonságaival tűnik ki.
Az alapszintű gépek első alacsony rezgésszintű STIHL fűrészlánca. Rendkívül erős, kis visszaütésű, jó teherbírású fűrészlánc, a rendkívül keskeny vágáshézagnak köszönhetően különösen nagy vágásteljesítménnyel.

 


A Rapid Micro, Rapid Micro speciál fűrészláncok:

Ideális univerzális lánc, a mezőgazdaság, az erdészet és építőipar területén végzendő munkákhoz alkalmas, jók a vágási tulajdonságai és nagy a vágási teljesítménye. A Rapid Micro utánélezése viszonylag egyszerű és az élezési hibákra nem érzékeny.
Alacsony rezgésszintű STIHL fűrészlánc kitünő vágásteljesítménnyel. A kisebb fogcsúcsnak köszönhetően nincs szükség nyomás kifejtésére a beszúrás során. Lényegesen jobb beszúrási sebességgel bír, mint a hagyományos egy negyed colos láncok.

 


 A Rapid Super fűrészláncok:

A kiemelkedő vágási eredmények eléréséhez professzionális üzemeltetésnél ajánlatos a Rapid Super fűrészláncot használni. Ezt a nagy teljesítményű fűrészláncot különösen 2,5 kW motor- teljesítmény felett alkalmazzák. Különösen vastag méretű szálfák kivágásánál és darabolásánál van a Rapid Super Classik-nak vezető szerepe.


A Rapid Duro fűrészlánc:

Ez a speciális keményfém fűrészlánc különleges igénybevételre készült szennyezett fa fűrészeléséhez és bontási munkák végzéséhez. Lehullott levelekkel borított fa vágásakor például kereken tízszer nagyobb az élettartama közel azonos teljesítmény mellett


A Rapid Duro S fűrészlánc

Speciális lánc STIHL mentőfűrészekkel végzett munkákhoz. A fogak egy wolframkarbid és kobalt ötvözetből készült betéttel vannak ellátva, amely az egyik legkeményebb fémötvözet. A Rapid Duro-val való összehasonlításban az erősítés az S kivitelnél két fülön helyezkedik el. Ez növeli a stabilitást és tehermentesíti a lánccsuklót.


Forrás:internet

vissza a lap elejére>>

vissza a főoldalra>>

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 123
Tegnapi: 150
Heti: 619
Havi: 4 363
Össz.: 1 128 233

Látogatottság növelés
Oldal: Stihl láncok-Tanácsadás
NAGY GÉPSZERVIZ BUDAPEST STIHL VIKING BOSCH MAKITA FLEX - © 2008 - 2019 - nagygepszerviz.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: stil ms230 c b e mijen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »